Een verbeterde versie van een eerder ontwerp

Meer impact maken met een website

Tijdens mijn stage in mijn laatste studiejaar heb ik samen met het creatieve team een vernieuwde huisstijl ontwikkeld voor de SDG-Challenge. Een project dat jongeren koppelt aan bedrijven om verschillende vraagstukken op te lossen. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan met de website. Na mijn stage ben ik weer in dienst gegaan bij Soapbox en heb ik mijn eigen site ontwerp mogen optimaliseren. Met een jaar aan extra kennis heb ik een ontwerp kunnen neerzetten waar ik zelf erg trots op ben.

Nieuw ontwerp op telefoon
Oud ontwerp

Het probleem

Hoe brengen we onze boodschap beter over?

Het eerste ontwerp dat ik had gemaakt was prima, maar het miste nog een aantal elementen. Hierdoor kwam de boodschap van de SDG-Challenge niet helemaal over. Er was niet goed te zien wat voor soort bedrijven meedoen, hoeveel impact de SDG-Challenge maakt of wat voor soort oplossingen er bedacht worden. Daarnaast waren er ook een aantal elementen op de site die nog niet gebruiksvriendelijk waren.

Oud ontwerp

De oplossing

Een duidelijkere en vriendelijkere site

Zoals je hiernaast kan zien bij het verbeterde ontwerp, zijn er bij de landing al een aantal dingen veranderd. Er zijn elementen toegevoegd zoals een stukje tekst, een call-to-action en over het algemeen een ontwerp wat veel beter binnen het scherm past. Het is makkelijker om te zien wat de SDG-Challenge is en wat voor soort bedrijven er mee doen. Zo zijn er heel veel van dit soort nieuwe elementen toegevoegd om het overzichtelijker te maken. Daarnaast is het nu ook makkelijker gemaakt voor studenten en bedrijven om zich aan te melden doordat er altijd een aanmeld knop te zien is in beeld.

Nieuw ontwerp

Bekijk ander werk

Mijn grote kleine fabriek

Een VR project over autisme

Beleza

Een digitale fashionshow op een nieuwe manier

MoveFit

Ouderen meer laten bewegen