Fashion shows in 2080

Beleza: een digitale fashionshow in het echt

Een digitale fashion show in het echt. Hoe werkt dat? Tegenwoordig zijn er heel veel fashionshows, maar dit is ongelooflijk slecht voor het milieu. Digitale fashion zou hier de perfecte oplossing voor zijn! Het klinkt alleen best saai om achter je computer fashion te bekijken. Daarom zijn wij op Beleza gekomen. Een digitale fashionshow die aan de hand van motion tracking, projectors en een Unity project te beleven is in de echte wereld. Je hebt geen virtual reality bril hiervoor nodig want het lijkt alsof de modellen recht voor je staan.

Het probleem

Kleding produceren en vliegtuigen

De fashionindustrie is de op één na meest vervuilende industrie. Dit komt omdat er dagelijks enorm veel kleding wordt geproduceerd. Voor fashionshows wordt er nog eens extra kleding geproduceerd en moeten veel mensen over de hele wereld vliegen. Veel vervuiling dus. Gelukkig bestaat er sinds een tijdje ook virtual fashion. Er zijn krachtige computer programma’s waarmee je duidelijk kan laten zien hoe kleding eruit ziet, hoe het materiaal eruit ziet en wat het doet bij beweging. Het probleem is alleen dat het niet heel erg indrukwekkend overkomt op een computerscherm.

De oplossing

Maak de fashionshow immersief

Immersief betekent dat je ergens in ondergedompeld wordt. De gebruiker kort voor de gek houden. Met Beleza hebben wij geprobeerd om hetzelfde te doen. Door plaats te nemen in de kamer, houden motion trackers jouw locatie in de gaten. Op basis hiervan wordt er een beeld geprojecteerd op de muren, dat voor de gebruiker altijd in het juiste perspectief staat. Het resultaat hiervan is dat het lijkt alsof je door de muur kan lopen.

Gebruikers perspectief

De fashionshow is te activeren door naar de modellen toe te lopen. Als de gebruiker dicht bij een model komt, dan begint deze te bewegen en wordt de kleding ten toon gesteld.

Vanaf buiten

Voor alle mensen buiten de ervaring ziet dit er heel erg raar uit. Dit komt omdat de ervaring echt afgestemd is op de gebruiker die bezig is. Totaal immersief voor de gebruiker, maar een raar gezicht voor alle mensen buiten de kamer.

Bekijk ander werk

Mijn grote kleine fabriek

Een VR project over autisme

SDG-Challenge website

Een optimalisatie van het ontwerp

MoveFit

Ouderen meer laten bewegen